Buturugă din biscuiţi

de diaconta in Dulciuri, 14 Dec 2014 | 4605 vizualizari

 

Pentru că nu am avut prea mult timp la dispoziţie şi nici n-am vrut să mă complic prea mult,doar acuşi e Crăciunul şi iar vom avea prăjituri,aşa că am făcut doar un desert simplu.
Iniţial am vrut să fac doar un salam de biscuiţi,apoi am zis „ce-ar fi să-l transform într-o buturugă?”.
Zis şi făcut şi acesta este rezultatul.Eu i-am dat un aer mai primvăratic buturugii mele,poate şi din cauza temperaturilor ridicate din aceste zile.

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti populari(sub aceasta denumire îi gasiti la magazin/supermarket)
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 100 g ciocolata 55% cacao
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri miere de albine
  • 80 g margarina Rama mit butter sau unt
  • Visine în sirop – un borcan de 400 ml
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g stafide

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolata amaruie 55% cacao
  • 100 g unt
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturugă din biscuiţi:

 Biscuitii i-am pus în vasul  robotului,rupti bucati mari si i-am macinat astfel încât sa ramâna si bucati mai mari.

Visinele le-am scurs de sirop si le-am pus peste biscuiti.

Stafidele înmuiate în apa calduta,le-am scurs si le-am pus peste biscuiti,la fel si miezul de nuca tocat grosier.

Am facut un sirop din lapte,zahar,ciocolata ,margarina si cacao.

Le-am pus toate într-un vas pe foc  si le-am adus la punctul de fierbere,am luat de pe foc si am amestecat pâna ce s-a topit ciocolata.

Am lasat siropul sa se raceasca putin.

Am pus si mierea peste biscuti,apoi am turnat siropul câte putin,încorporând toti biscuitii.

S-ar putea sa nu avem nevoie de tot siropul,compozitia nu trebuie sa fie prea lichida.

Compozitia rezultata trebuie sa poata fi adunata într-o masa compacta pentru a forma salamul de biscuiti.

Am rasturnat compozitia pe o folie alimentara pregatita,ajutându-ma de folie am adunat compozitia si am dat forma de salam.

Am strâns capetele si am pus la frigider pentru câteva ore.

Am pregatit glazura.

Ciocolata împreuna cu untul,le-am pus sa se topeasca pe baie de aburi.

Am lasat-o sa se raceasca putin,se va întari destul de repede,asa ca va trebui sa aveti grija sa ramâna destul de moale ca sa puteti lucra cu ea.

Daca s-a întarit puteti s-o mai puneti pe aburi câteva secunde.

 

Am taiat salamul de biscuti în doua bucati inegale,astfel încât sa pot sa-i dau forma de buturuga,apoi am ornat cu glazura astfel încât sa semene cu scoarta unui copac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturugă din biscuiţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu crema de vanilie