Trandafiri cu mere in foietaj de casa

de sasha in Dulciuri, 27 Mai 2013 | 6820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj frantuzesc (cine doreste)
  • Foietaj de casa:
  • 500 g faina alba
  • 1 ou
  • 200 g unt
  • 1 varf de sare
  • 10 g drojdie proaspata (ca sa creasca putin)
  • ulei pentru framantat
  • Umplutura:
  • 8 mere mari rosii
  • scortisoara
  • zahar pudra (si pentru pudrat)
  • 1 lingurita miere
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu mere in foietaj de casa:

Intr-un pahar de 300 ml se bate oul cu o lingura de ulei si sarea, turnati apa calduta pana se umple paharul. Turnam compozitia intr-un bol si se adauga faina treptat, apoi drojdia si amestecam. Framantam pana devine elastic, apoi lasam sa se odihneasca 15 minute. Intindem o foaie subtire, ungem cu untul moale, rulam si dam la frigider pentru 30 de minute, apoi repetam inca o data operatiunea cu aceeasi foaie si se mai da la frigider pentru inca 30-60 de minute. Eu de obicei il fac seara pentru a doua zi.

Curatam merele de samburi si taiem felii subtiri. Le punem in apa fierbinte si lw lasam sa se inmoaie. Cand s-au inmuiat se scurg de apa si le lasam sa se raceasca.

Se ia aluatul din frigider se intinde o foaie, presaram zahar pudra si scortisoara. Taiem benzi de 1 cm grosime si se pun merele usor suprapuse, se ruleaza usor si cu grija. Se dau la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 20-25 de minute la 180 de grade. Cand s-au rumenit ii scoatem si le pudram cu zahar pudra si miere.

TIPS-URI

1

Nu va speriati daca aluneca si lasa usor o zeama, sunt de la mere si a aluatului facut

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu mere in foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Krystyan Trendy 1

29.10.2013, 06:31

ce frumos arata

Valclaudia 1

05.11.2013, 16:15

azi am de gand sa incerc si eu aluatul tau. Sper sa-mi iasa... Pare simplu de preparat!

Ancutsa 1

17.09.2017, 14:13

Foarte frumosi trandafirii tai!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu mere si crema de vanilie.