Buturugi

de mena29 in Prajituri, 22 Ian 2014 | 20435 vizualizari

 

Sunt atat de bune incat ar fi pacat sa nu le incercati.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru bezelele cu nuca:
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • Ingrediente pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 200 g unt
  • Mai avem nevoie de aproximativ 100-150 g nuca macinata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturugi:

Albusurile se mixeaza pana devin spuma,adaugam treptat zaharul. Adaugam nuca macinata si amestecam usor cu telul. Cu o lingurita luam si punem mici dramajoare de spuma intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Incingem cuptorul la 200 grade C dupa care mutam la 120 grade C si coacem bezelele pana se intaresc,aproximativ 20 minute. Ele devin usor aurii si ne vom da seama cand sunt gata. Le lasam sa se raceasca si pregatim crema.

Intr-un castron de inox sau yena mixam bine zaharul cu cele 6 galbenusuri dupa care punem vasul pe baie de abur si amestecam in continuare. Separat desfacem cacaua in 2-3 linguri de apa rece si o incalzim putin pe foc. Adaugam peste crema de galbenus cu zahar si amestecam pana se ingroase,aproximativ 15 minute. Lasam crema de ciocolata sa se raceasca. Mixam spumos untul dupa care adaugam treptat cate o lingura din crema de ciocolata.

Unim la varf bezelele cu crema si le tavalim prin nuca macinata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturugi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

deliamoasa 1

03.03.2015, 08:46

In reteta nu este specificata cantitatea de unt folosita. . Daca puteti sa o treceti. Va multumesc.

mena29 1

03.03.2015, 11:22

deliamoasa,cantitatea de unt este trecuta la ingrediente.

deliamoasa 1

03.03.2015, 12:55

Multumesc .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele de lux cu crema de cacao