Calcan la gratar cu cartofi copti

de ANCA in Peste, 6 Iun 2010 | 14121 vizualizari

 

UN PRANZ DE WEEK-END DEMENTIAL, LA IARBA VERDE, CARE MUSAI TREBUIE INSOTIT DE UN VIN ALB RECE SI BUN:)

 

INGREDIENTE

  • un calcan
  • condimente ptr peste
  • piper
  • ulei de masline
  • o legatura usturoi verde
  • o legatura patrunjel
  • cartofi noi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calcan la gratar cu cartofi copti:

Calcanul se curata si se spala, daca are saculeti de icre inauntru, nu se scot (sunt absolut delicioase coapte asa, in peste)

Intai, am pus pe gratar cartofii noi, spalati bine si inveliti in folie de aluminiu. S-au facut cam in 30 min, nefiind foarte mari.

Calcanul se unge bine pe toate partile cu ulei de masline, se condimenteaza si se frige pe ambele parti, dar jarul sa fie domolit si grilul pus la o distanta care sa nu-l arda. Se intoarce cu ajutorul unei farfurii intinse, care se pune de-asupra pestelui si se rastoarna.

Pentru garnitura, m facut un mujdei din usturoi verde amestecat cu patrunjel pe care l-am turnat peste cartofii calzi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Calcan la gratar cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bucataras 1

16.06.2010, 09:29

unde ati fost ancutzo, la snagov?..ca vad si o piscina

Bucataras Medi 1

16.06.2010, 09:40

sefu, ar fi buna o balaceala intr-o piscina pe caldurile astea,nu?

ANCA 1

16.06.2010, 10:38

nu, la baza la husband, e cu acces pompieristic doar este intr-adevar, o oaza, pe malul lacului Pantelimon, piscina, verdeata, copaci umbrosi, numa bine de stat sub ei la un gratarel.. poate mai revin cu preparate de weekend de acolo

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Somon in sos de vin pe pat de sare la cuptor