Caltabosi a la Pana

de Panacris in Mezel de casa, 21 Dec 2011 | 18510 vizualizari

 

Dupa carnati, urmeaza so caltabosii! Reteta o am de la mama mea, preluata din mosi stramosi. Cantitate ingredientelor depinde de gustul fiecaruia!!!!

 

INGREDIENTE

  • limba porc 1 bucata,
  • 1 kg orez,
  • 1 cap de porc,
  • ficat de porc 1 bucata,
  • inima de porc1 bucata,
  • plamanul de porc 1 bucata,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru
  • ienibahar
  • mate groase (intestine),
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabosi a la Pana:

Orezul spalat se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se spala si se strecoara . Limba, capul, ficatul, inima si plamanul se fierbe separat in apa cu sare, piper boabe. Dupa s/au fiert  toate maruntaiele le scoatem, curatam limba, scoatem venele mari cartilaginoase din ficat, plaman, il portionam si apoi il dam prin masina de tocat carne.  Amestecam tocatura cu orezul fiert, codimentam cu sare, piper, cimbru (nu prea mult numai cat sa ii simtim discret gustul) si ienibahar.

Se pun gogoloase din amestec in carnatar si se umple in intestinele spalate. Umplutura trebuie lasata mai moale in intestin adica nu trebuie indesata foarte tare. Din 20 in 20 de cm rasucim matul (intestinul) in care punem umplutura si apoi la capat il legam cu sfoara.

Intre timp intr-un vas mai mare se pune la fiert apa cu sare. Luam apoi caltabosii si ii asezam in vasul unde fierbe apa si la foc mic ii lasam la oparit 2-3 minute dupa ce da din nou in clocot apa.

Se scot si se pun la zvantat. Se prajesc in putin ulei , dar se pot coace si in tava de la cuptor si se servesc cu salata de varza murata, hrean sau castraveti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabosi a la Pana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

22.12.2011, 11:52

BUN BUN

katty 1

29.12.2016, 08:24

Mezelurile facute in casa raman cele mai bune !

xana 1

12.12.2017, 21:05

Vai, ce bunatati

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc in zeama de varza