Capsunata

de Rocsi in Bauturi, 31 Mai 2014 | 27991 vizualizari

 

Va spun sincer nu am facut niciodata si nici nu aveam in plan sa fac, insa aveam o mana de capsuni putin mai moi si le-am pus intr-o sticla cu zahar. Am stat, m-am gandit, si am zis ca ar fi bine sa mai cumpar cateva capsuni sa pun de-o capsunata. Eu care nu sunt bautoare de alcool pot sa zic ca e iesit nemaipomenita, imi place si mie la gust. Nu l-am facut prea tare, ci ca un lichior, asa ca de cum o sa iau si eu cate o gurita din cand in cand ca este prea bun si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • 600-800 ml alcool (de 95 de grade)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsunata:

Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece.
Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai potrivite in jumatati.

Luam un borcan de sticla, cam de 5 litri, il spalam bine si il punem la scurs cu gura in jos.
In el punem un rand de capsuni, unul zahar si tot asa pana ce ultimul rand este cu zahar.
Il acoperim cu capacul sau si il lasam in bucatarie.
Cam din ora in ora amestecam capsunile, nu are nimic daca se mai zdorbesc pentru ca lasa mai mult suc, pentru a se topi bine zaharul.

Seara il dam la rece, iar a doua zi cand zaharul este topit de tot, turnam alcool dupa gustul fiecaruia.
Amestecam bine si il lasam sa stea asa peste noapte, apoi il strecuram si il punem in sticle.
Deasupra punem si cateva capsunele sa se vada frumos in sticle ;)
Se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Capsunata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se prepara visinata