Carnati de casa

de claudiaO in Porc, 19 Dec 2018 | 5924 vizualizari

 

Atât de buni si de sezon, merg bine si prăjiți si pe grătar!

 

INGREDIENTE

  • 6 kg pulpa de porc
  • 3 kg fleica
  • 2 căpătâni mari de usturoi
  • Sare
  • Piper măcinat
  • Condimente pt cârnați
  • 1lingurita cimbru
  • Putina boia dulce afumată si putina picantă
  • Zeama de carne cca 500-600ml
  • Mate de porc curățate si spălate
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Carnea curățată de pieliti, o tocam prin masina cu sita cu găuri mari.

Usturoiul il strivim cu presa si apoi il frecam cu o lingura de sare si il diluam cu zeama de carne. 

Il punem peste carnea tocată, apoi presăram condimentele după gust si potrivim de sare daca mai este cazul.

De fiecare dată, după ce termin compoziția si inainte de a incepe umplerea datelor, fac 2-3 chiftelute din carnea rezultată, ca sa vad daca mai este nevoie de ceva plus de gust.

După degustare, trecem la umplerea matelor. Din loc în loc, unde este nevoie, intrăm sa scoatem aerul.

După de am finalizat carnea, întindem carnatii afară la aer pentru zvantare.

După 2-3 zile ii punem la fum.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet umplut