Un preparat ușor, sănătos, ușor de făcut și care ne-a întrecut toate așteptările, atât de gustos a fost. Ingredientele naturale, cumpărate de la comercianții din piață (brânza de burduf, smântâna) s-au armonizat perfect cu: untul, cașcavalul și ouăle, în așa fel încât acest fel de mâncare ne-a lăsat gustul unui răsfăț culinar, deși totul a fost atât de simplu...
Pentru acesti Cartofi cu brânză și ouă - Rețeta gustoasă la cuptor, sunt necesare ingredientele urmatoare: cartofi, oua, branza, cascaval, unt si smantana.
Cum se prepara acesti Cartofi cu brânză și ouă - Rețeta gustoasă la cuptor:
Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă la răcit, după care se decojesc și se dau pe răzătoarea mare.
Brânza de burduf se fărâmițează.
Cașcavalul se răzuiește pe răzătoarea mare. Eu m-am răzgândit, în privința cașcavalului și m-am folosit de o felie de cașcaval, din care am făcut un grilaj.
Se unge cu unt tava termorezistentă în care se va face preparatul și se pune o jumătate din cartofii răzuiți. Nu se tasează, ci se lasă aerați.
Se presară deasupra brânza de burduf și apoi se pune al doilea strat de cartofi răzuiți.
Se distribuie smântâna deasupra, cât mai uniform, după care se pune cașcavalul, răzuit, sau sub formă de grilaj, cum am făcut eu.
Se fac două adâncituri în preparat, pentru a pune cele două ouă.
Se condimentează cu sare și piper și se dă tava la cuptor, până ce se încheagă albușurile. Atunci se scoate tava din cuptor, se porționează și se servește caldă.
Încearcă și rețeta de Cartofi cu șunculiță, gratinați sau rețeta de Cartofi franțuzești, foarte gustoși.
Îți recomandăm și rețeta de Cartofi zdrobiți picanți la cuptor.
Poftă bună!
1
Sunt de preferat cartofii roz, care au o textură mai potrivită și sunt mai gustoși. cartofii albi sunt buni la piure.
2
Nu tasați cartofii răzuiți în tavă, lăsați preparatul aerat și va fi mai bun, mai pufos.
3
Cartofii se pot pasa, iar în acest caz puteți folosi cartofi albi, dar nu faceți piure, pentru că în preparat se vor folosi oricum ingredientele necesare acestuia (unt, smântână...)
4
Puteți răzui cașcavalul, sau să faceți un grilaj din el. El se va topi, oricum și va da preparatului un gust excelent.
5
Nu țineți preparatul prea mult timp în cuptor, ca să nu se usuce și întărească. Nu trebuie decât să se lege albușurile, timp suficient ca untul, smântâna și brânzeturile să se topească și să dea cartofilor un gust foarte plăcut.
6
Serviți preparatul imediat ce l-ați scos din cuptor.