Cartofi cu carne la cuptor

de Tabita _ in Porc, 6 Iun 2013 | 10306 vizualizari

 

O mancare simpla si foarte gustoasa. Reteta e preluata de la Lena. Multumesc Lena!:x

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi (4-5 cartofi)
  • 800 g carne de porc (puteti folosi si alt tip de carne)
  • puteti folosi orice tip de carne preferata
  • 2 cepe
  • 100 g ulei de masline (sau de floarea soarelui)
  • 1/2 lingurite piper
  • 1/2 lingurite chimen
  • 1 lingurite boia de ardei rosu dulce
  • 100 g Gouda
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu carne la cuptor:

Cartofii se curata, se curata sin se taie in bucati medii.

Ceapa se curata si se taie solzisori.

Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza si se amesteca cu piper, boia si chimen.

Carnea si ceapa se amesteca si se preseaza bine cu mainile.

Se amesteca cu cartofii, se adauga ulei si se amesteca totul foarte bine. (Nu se pune sare si bulion peste cartofi ca sa nu se intareasca.)

Se pune folie de aluminiu peste tava (preferabil adanca), in asa astfel incat folia sa acopere marginile tavii.

Se aseaza cartofii si carnea in tava. Se acopera bine cartofii cu folie si se dau la cuptorul preincins la foc mediu (aprox.180°C) pentru cca 1h si 30 min-2h.

Se verifica cartofi dupa 1h si 30 min daca sunt copti. Cand sunt copti se desface folia si se sareaza.

Am ras gouda si am pus pe deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se servesc alaturi de salata sau muraturi.

2

In perioada postului carnea se poate inlocui cu ciuperci.

3

Se pune ulei din abundenta pentru ca mancarea sa nu se lipeasca de folie.

4

Pentru ca sa iasa mai suculenta carnea puteti sa adaugati si un pahar de apa inca de la inceput.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Tabita _ 1

07.06.2013, 09:55

Multumesc Lubita!

Sim0na 1

07.06.2013, 11:16

N-am folosit niciodata chimen la cartofi sau carne.. Tare sunt curioasa de gust.

Tabita _ 1

07.06.2013, 12:14

E foarte bun.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]