Cartofi cu rozmarin si usturoi

de Panacris in , 1 Aug 2018 | 2386 vizualizari

 

 "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" de vreo luna de zile. Le-am redescoperit cu noua provocare propusa de Bucataras. Recunosc ca am inceput sa devin dependenta de ele. Astazi va prezint o mancare simpla, care poate fi consumata si in perioada postului. Spor si pofta buna! :-* P.S. pozele sunt din doua ture, ca in prima nu am reusit sa prin o poza de prezentare, asa buni au fost. ;)

 

INGREDIENTE

  • Cartofi noi cca. 2500 g
  • Usturoi 4-5 căței
  • Rozmarin uscat Delikat 2-3 linguri
  • Ulei de rapiță 3-4 linguri
  • Condiment pentru cartofi Delikat 2-3 linguri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu rozmarin si usturoi:

Cartofii noi se curăță cu un burete din sârmă de coajă, apoi se spală și se feliază după preferință.

Se aează într-o tavă termorezistentă, se asezonează cu condimentele speciale pentru cartofi de la Delikat, se presară rozmarin și se stropesc cu uleiul de rapiță, apoi se dau la gătit în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 200 grade C, acoperit.

După cele 20 de minute, se amestecă ușor cu usturoiul curățat și tocat mărunt, lasându-se la copt, descoperit, încă 10 minute pentru a se rumeni.

Cartofii se servesc ca atare în zilele de post, alături de o salată de sezon, sau ca și garnitură în zilele de dulce.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu rozmarin si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional