Paste Alfedro

de ClaudiaHossu in , 1 Aug 2018 | 3070 vizualizari

 

o reteta delicioasa plina de savoare

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste tagliatelle
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura ulei
  • 100 g unt 82% grasime
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 200 g parmezan ras
  • 1-2 catei usturoi pisati
  • sare
  • piper alb
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 piepti de pui
  • condimente delikat de gaina
  • 1 jumatate pahar de vin alb

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Alfedro:

Se spala pieptii de pui, se sterg cu hartie, se taie pe lung; se da fiecare bucata cu piper alb si sare.

Se pune un pic de ulei pe pui. Se rumeneste fiecare bucata de pui in tigaie. Se taie bucatele, apoi felile de pui se tin la cald.
Pastele se pun la fiert in apa cu condimente de gaina DELIKAT si un strop de ulei si se fierb 5 minute, la foc mic, se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.
Se pun intr-o tigaie mare 2 catei de usturoi cu 100 gr unt si o lingura ulei, se caleste la foc mic, se pune bucatile de pui, se adauga paharul de vin alb si o canuta din apa de la paste; se lasa sa se evapore alcoolul, se pun pastele in tigaie si se mai tin 2 minute. La final am pus smantana de gatit si parmezan ras, se amesteca bine, se mai pune piper alb si se servesc calde cu parmezan deasupra si patrunjel tocat.

Sunt fine ca matasea, gustoase de la smantana si parmezan, puiul ii da o savoare de vis. Au iesit 5 portii, s-au mancat imediat la cat de gustoase au fost.

TIPS-URI

1

se servesc calde

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Alfedro" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 900 lei
1499.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (4)

RODIMUR 1

01.08.2018, 22:30

Foarte bune! De mult îmi doresc să fac și eu rețeta asta...Corectează titlul...

dantes 1

03.08.2018, 12:17

Bune!

Ina 1

05.08.2018, 22:31

imi place ce-ai gatit!
Poate se indura vreun operator sa modifice titlul, pentru Claudia e prea tarziu )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]