Cartofi Dauphinoise

de LUK in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2011 | 10071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 500ml smantana
  • sare,piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Taie cartofii curatati si spalati in felii subtiri de 2-3mm.Aseaza cartofii intr-un castron pe masura ce-i tai.

Rade usturoiul curatat pe razatoarea mica si pune-l peste cartofi.

Pune sare si piper dupa gust.

Toarna smantana peste cartofi si amesteca bine.

Pune cartofii in vasul de copt in cuptor(un vas iena de exemplu..eu asa am folosit),aseaza i bine sa fie unsi cu smantana si ultimul strat de cartofi.

Pune la cuptor pentru 45 de minute(cartofii trebuie sa fie moi)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]