Cartofi fierți în smântână

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2012 | 4761 vizualizari

 

Fripturica o alegeti voi :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi roșii,
  • 400 ml smântână lichidă,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 5 căței de usturoi,
  • o crenguță rozmarin,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi fierți în smântână:

Cartofii se curăță de coajă, se spală, se taie felii și se condimentează cu sare și piper. Într-o cratiță ce poate fi pusă și la cuptor, călim usturoiul tocat mărunt împreună cu rozmarinul curățat de pe crenguță pentru maxim 1 minut. Adăugăm cartofii, smântâna și aprox 200 ml apă (apă mai adăugăm cât să acopere cartofii). Se fierb la foc potrivit pentru 20 minute, apoi se dau încă 15 minute la cuptor.

O garnitură excelentă la orice friptură!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi fierți în smântână" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu smantana in doua moduri