Cartofi frantuzesti

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2011 | 13971 vizualizari

 

Dupa Paste mi-au ramas o gramada de oua (doar au fost la stropit baietii) asa ca am facut niste cartofi frantuzesti.

 

INGREDIENTE

  • cam 1 kg cartofi rosii (nu stiu exact cati au fost)
  • 10 oua fierte 
  • cas de vaca ras
  • 400g smantana
  • 50g unt
  • 2 oua
  • putin lapte
  • sare
  • carnat cabanos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Se spala bine cartofii si se pun la fiert . Cand a inceput sa clocoteasca apa se pune 1 lg sare. Dupa ce au fiert , se lasa la racit si se curata.

Untul il taiem feliute subtiri si presaram in tava. Cartofii se taie rondele si se aseaza in tava intr-un strat de 2 randuri. La fel procedam cu ouale curatate, le taiem rondele si le punem peste cartofi. Se sareaza, dupa care se rade casul si se pune smantana din loc in loc, eventual mai punem si niste unt si se sareaza din nou. Se repeta operatiunea, iar deasupra se mai pune un rand de cartofi. Se rade cas deasupra, se pune smantana si cateva feliute de unt si se da la cuptor.

Cand a inceput sa prinda culoare, se scoate din cuptor si se toarna deasupra cele doua oua batute bine cu 3-4 lg smantana si putin lapte. Cabanosul taiat bucatele si crestat la capete se pune deasupra din loc in loc si se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos. Se serveste cald.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

kamy 1

01.05.2011, 18:12

toata lumea a facut cartofi frantuzesti? si eu ca-mi plac

adry88 1

06.05.2011, 10:56

mihaelar63 1

13.05.2011, 02:15

SI eu am facut ,
Dar as mai manca o portioara cu carnaciori

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Vol-au-vent" cu salata ruseasca si oua umplute