Cartofi franțuzești

de Catalina L in Mancaruri de legume, 12 Feb 2015 | 4294 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 litru de lapte
  • 250 gr smantana
  • sare, piper, 25gr de unt (sau margarina Planta Fin)
  • 150 gr cascaval ras
  • 2 oua (pastreaza o lingura de smantana pentru oua la final)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi franțuzești:

Se curata cartofii si se taie în felii subțiri. Nu clătiți cartofii odată tăiati. 

Curata usturoiul si taie catelul in 2 in lungime. Freaca cu generozitate vasul de copt cu catelul de usturoi. Unge vasul de copt cu unt și pune apoi usturoiul tocat fin.  

Plasati primul strat de cartofi, se condimenteaza cu sare si piper, se adaugă o lingură de smântână și o lingură de brânză rasă. Continuati cu un al doilea strat de cartofi, sare și piper, puneti smantana si cascavalul.

Repetați din nou  pana se umple vasul.Varsati deasupra laptele cald.

Coaceți în cuptorul cald (180 ° - 200 °) timp de 40 de minute.  Scoateți din cuptor.  

Se bat ouale cu o lingura de smantana, sare și se pune peste cartofi. Adauga cascavalul ras si se coace inca 15 minute.

Se serveste fierbinte cu friptura (reteta  friptura aici).

Poftă Bună !!!!!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi franțuzești" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita