Iar fructe de mare pregatite in fel si chip.....aproape ca nici nu zici ca tii post cu ele......ca sa nu mai spunem ca sunt si mult mai sanatoase decat carnea.....:)
- curatam cartofii, ii taiem ca pt prajit, ii ungem cu 2 linguri ulei si un praf de sare, ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie copt si ii dam la cuptor la 180C pt 30 min
- fierbem caracatitele in apa si schimbam apa de 2-3 ori punand mereu tot apa fiatra peste ele pt a nu se intari, iar in ultima punem si sare; le scoatem, le scurgem si le punem putin la marinat in ulei de masline amestecat cu un praf sare, piper, 1 catel usturoi pisat, busuioc si 1 lingura otet..
- pregatim un amestec de condimente pt cartofi din: boia, usturoiul pisat, cimbru un praf doar ca sa nu fie amarui, un praf busuioc si oregano, si putin piper daca doriti mai condimentat; acest amestec il punem peste cartofi si ii amestecam cu grija si ii mai lasam la cuptor pt 15 min la 190-200C ca sa se rumeneasca frumos si sa prinda o crusta.
- se serveste alaturi de salata si un pahar cu bere sau vin alb