Cartofi la tigaie si ardei murați, umpluti cu varza

de vasimur in Mancaruri de post, 7 Mar 2018 | 3607 vizualizari

 

Este o mâncare de post, foarte gustoasă, rapid și ușor de făcut.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții.
 

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • ulei pentru prăjit cartofii
  • sare
  • pătrunjel verde
  • 2 ardei murați, umpluți cu varză
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la tigaie si ardei murați, umpluti cu varza:

Se curăță și se spală bine cartofii, se taie bucăți nu prea mari și se pun la fiert, în apa fierbinte, în care am pus și puțină sare. Cartofii se lasă la fiert până ce putem să-i străpungem ușor cu furculița, cca 15-20 minute, dar să nu fiarbă de tot.

Se toarnă ulei într-o tigaie și se încinge. Se scurg cartofii de apă și se pun la prăjit până ce se rumenesc bine, pe toate fețele. Pregătiți în felul acesta, cartofii vor fi moi pe dinăuntru și crocanți la suprafață.

Când sunt gata, se scot într-un vas și se ornează cu verdeață, pătrunjel sau mărar, după preferință.

Puteți servi cartofii cu orice fel de murături. Eu am preferat ardeii murați umpluți cu varză, pe care i-am pus la conservat în toamnă. („Ardei umpluți cu varză, în saramură”)Vezi rețeta aici:

https://www.bucataras.ro/retete/ardei-umpluti-cu-varza-in-saramura-84454.html

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Cartofii vor fi moi pe dinăuntru și crocanți la suprafață, dacă vor fi fierți puțin, în prealabil.

2

Nu puneți cartofii la prăjit, înainte ca uleiul să fie încins în tigaie.

3

Puteți servi cartofii cu orice fel de murături.

4

Cine vrea, poate folosi mărar verde în loc de pătrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la tigaie si ardei murați, umpluti cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Humus cu faina de naut