Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 26 Iun 2013 | 14760 vizualizari

 

Am facut in genul acesta placinta cu aroma de portocale ca desert si foarte buna a iesit, asa ca m-am gandit sa fac si ca aperitiv si am fost multumita de rezultat.
Si in plus, m-am jucat cu formele de biscuiti achizitionate din camara.
M-am inspirat de la bucatarasul dragalas Oana : http://www.bucataras.ro/retete/orange-pie-40421.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foietaj Bella
  • 400 gr iaurt degresat
  • 4 oua
  • 300 gr piept de pui
  • 300 gr ceafa de porc afumata
  • 350 gr ciuperci din conserva
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • cateva bucati de gogosar murat
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingurita apa
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 plic praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj:

Mai intai decongelam foietajul, care tine loc de faina pentru ca se va umfla in amestec cu restul ingredientelor si se va coace frumos.

Tocam ceapa si usturoiul si le inabusim in ulei si apa cateva minute, apoi adaugam ciupercile taiate si scurse bine, invartim de cateva ori cu o spatula de lemn si adaugam pieptul de pui taiat cubulete. 

Potrivim de sare, adaugam si conimentele si mestecam pana se patrunde destul de bine, apoi adaugam ceafa de porc taiata tot cubulete. Mai lasam cateva minute dupa care dam la rece.

Batem ouale bine cu putina sare, adaugam iaurtul in care am dizolvat praful de copt apoi amestecam cu celelalte ingrediente racite si cu gogosarul taiat cubulete.

Intindem foaia de aluat si o decupam cu ajutorul formelor.

Ungem o tava de 23/36 cm cu ulei si punem compozitia rezultata in ea. Asezam din loc in loc decupajele de foietaj, dar mai pastram cateva si pentru final.

Dam la cuptor pentru 35-40 minute la 180 grade. Cu aproximativ 10 minute inainte de a opri cuptorul, scoatem tava si asezam deasupra restul de decupaje oprite, astea asa pentru a arata frumos. 

Eu am fost tare incantata de rezultat si de asemeni restul familiei!

TIPS-URI

1

As recomanda pentru aceasta foile de placinta subtiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv cu mortadela si cascaval