Cartofi taranesti

de Lau in Mancaruri de post, 28 Feb 2014 | 26833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 3 cepe
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 linguri ulei
  • 50 ml vin
  • sare
  • piper
  • boia de ardei cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Cartofii ii spalam bine cu un burete si ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei,

Ii scurgem de apa,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca,dupa care ii curatam de coaja si ii taiem felii,

Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ceapa tocata,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam si ceapa verde tocata,condimente dupa gust si mai lasam cca 2 min pe foc,

Intr-o tava(unsa cu ulei)adaugam felii de cartofi alternand cu ceapa,

Adaugam vinul si sare dupa gust,

Dam tava la cuptorul incalzit cca 25 min pana se rumesc cartofii.

TIPS-URI

1

Multumesc Divainbucatarie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]