Cartofi umpluti

de ChefBia in Aperitive / Garnituri, 15 Iul 2014 | 5112 vizualizari

 

O rețetă simplă, rapidă și care mă salvează ori de câte ori rămân fără inspirație. Avantajul ei cel mai mare este că poate fi pregătită de fiecare dată altfel, schimbând doar câteva ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 4 ouă
  • cașcaval
  • bacon
  • ceapă verde
  • ardei
  • condimente (după gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti:

Cartofii se spală bine, se fierb în coajă și apoi se scobesc lăsând foarte puțin miez pe coajă cât să nu se desfacă.

Cașcavalul ras, baconul, ceapa și ardeiul tocate se pun în cartof până când acesta se umple puțin mai mult de jumătate. Apoi se sparge, cu grijă, câte un ou în fiecare cartof și se presară cu sare și piper.

Se dă la cuptor până când oul este făcut așa cum vă place (cu gălbenușul mai tare sau mai moale). Opțional, cu 1-2 minute înainte de a opri cuptorul, puteți să mai presărați niște cașcaval deasupra, care se va topi și va crea un aspect mai apetisant.

Cartofii se servesc calzi, simpli sau cu un sos răcoros, ca de exemplu cel de iaurt. 

TIPS-URI

1

Cașcavalul, baconul, ceapa verde și ardeiul pot fi înlocuite cu orice alte ingrediente vă plac (brânză sărată, carne de pui rămasă de la un alt preparat, cubulețe de roșii, porumb etc.).

2

Cantitățile diferă în funcție de mărimea cartofilor și de gustul fiecăruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]