Cartofi umpluti la cuptor

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2014 | 17980 vizualizari

 

Cartofii imi plac mult ... gatiti in orice fel :)) ... De data aceasta i-am facut la cuptor umpluti cu pancetta si acoperiti cu scamorza,o branza produsa din lapte de vaca si originara din Italia ... Se fac usor,rapid si sunt perfecti pentru pranz sau pentru cina.Pofta buna !

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi
  • 1\2 ceapa rosie mica
  • 150 gr pancetta
  • 14 felii branza scamorza
  • 80 gr branza tip telemea
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • marar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti la cuptor:

Curatam cartofii , ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Ii lasam sa fiarba circa 20 minute .

Separat ceapa o spalam si o tocam marunt.

Punem ptin ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins,punem ceapa si o calim impreuna cu pancetta taiata fasii . Amestecam din cand in cand cu o spatula de lemn. Cand s-au calit oprim focul .

Cand cartofii au fiert, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca putin.

Taiem cartofii in jumatate pe lung si cu ajutorul unei linguri scobim cartofii pentru a obtine niste barcute. Facem atentie sa nu rupem cartofii.

Cartoful din interior il amestecam bine cu branza tip telemea,pancetta calita cu ceapa,sare,piper dupa gust.

Asezam barcutele de cartofi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.

Umplem fiecare barcuta cu amestecul din tigaie si pe fiecare asezam o felie de scamorza ( daca in casa aveti copii pofticiosi ce '' fura'' cate o felie de branza :)) ... impartiti cele ramase cum am facut eu :)) ) . 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 gr pentru 15-20 minute.

Se servesc calzi .

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui pancetta cu kaizer sau ceva asemanator iar branza scamorza cu cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti