Cartofi umpluti,la cuptor

de gospodinadecriza in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2010 | 11192 vizualizari

 

O reţetă simplă, uşoară pentru stomac, fără prăjeli.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari.  
  • Pentru umplutură: -        
  • brânză sărată, de vaci,
  • caşcaval, -        
  • feliuţe de şuncă si salam, tăiate cuburi, -        
  • ceapă verde, tăiată,
  • pătrunjel, -        
  • 1 ou fiert, tăiat cuburi -        
  • 50 g unt, -        
  • 4 - 5 linguri de smântână, -        
  • sare, piper.
  • În funcţie de preferinţe şi buget, mai puteţi adăuga ciuperci, bacon, kaizer, piept de pui,  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti,la cuptor:

Cartofii spălaţi se fierb în coajă, 30 min. Îi scoatem, îi lăsăm la răcit şi, cu o lingură, îi scobim pe lungime, de miez. Cine doreşte, poate curăţa cartofii de coajă, înainte de a-i da la cuptor. Sau se pot căli legumele şi carnea în ulei. Eu am optat pentru o varianta mai dietetică a retetei.
Îi umplem, pe rând, cu câte un pic din fiecare ingredient (brânză, 2, 3 cubuleţe unt, şuncă, ceapă tăiată rondele, usturoi feliat, carne) condimentăm, punem o lingură de smântână deasupra şi îi dăm la cuptor 30 minute, într-o tavă unsă cu unt.

Cu 5 minute înainte de a-i scoate, radem caşcaval şi aşezăm o felie de roşie peste fiecare cartof. Îi putem orna şi cu rondele de ceapa roşie.
Pentru a-i servi, îi punem cu grijă pe un platou, presărat cu pătrunjel sau pe foi de salata verde.


Pofta mare.
GDC

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti,la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu branza sarata