Castraveti bulgaresti reteta

de Gicuta in Muraturi, 23 Sep 2015 | 45958 vizualizari

 

Castraveti bulgaresti reteta
Crocanti, cu gust dulce-acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 12 kg castraveti
  • 23 borcane cu capac 800 si 900 ml
  • 23 lingurite cu varf sare de muraturi 
  • 46 lingurite zahar 
  • 1,4 l otet 
  • 4-5 cepe
  • 2 morcovi
  • boabe de mustar
  • piper boabe
Portii: 23
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti reteta:

Castraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs. Curatam si spalam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori iar morcovul rondele.

Asezam castravetii in borcan si adaugam ceapa si morcovul. La fiecare borcan punem o lingurita de sare, 2 lingurite de zahar si 60 ml otet (4-5 linguri).

Adaugam cate o lingurita cu boabe de mustar si 7-8 boabe piper. Completam cu apa si sigilam borcanele. Le punem la fiert in vase mai mari pe fundul carora punem mai multe straturi de hartie sau un prosop de bucatarie.

Le fierbem 15-20 minute, pana castravetii isi schimba culoarea. Ii lasam sa se raceasca in apa in care au fiert si ii depozitam in beci sau camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogonele murate