Gogonele murate

de portiadelumina in Muraturi, 12 Sep 2012 | 9274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Gogonele,
  • apă,
  • oţet,
  • zahăr,
  • sare,
  • piper boabe,
  • foi dafin, ţelină rădăcină şi frunză,
  • crenguţă vişin,
  • morcov,
  • usturoi, b
  • oabe muştar,
  • pătrunjel rădăcină
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele murate:

Se aleg gogonelele sănătoase în diferite mărimi şi se spală. Rădăcinoasele se spală, se curăţă şi se taie după pregerinţă (rondele, cuburi, fâşii). Frunzele de ţelină şi vişin se spală şi ele la jet de apă. 

Pentru două borcane de câte 5 l se fieb cinci litri de soluţie (4 apă + 1 oţet) în care se adaugă 5 linguri de sare şi 15 de zahăr. După fierbere se lasă un pic la răcit.

Între timp se aşază în borcan gogonelele (opţional înţepate cu un ac, scobitoare) dimpreună cu rădăcinoasele, piperul, frunzele şi usturoiul într-o ordine ce ţine de gustul estetic ori practic al bucătarului.

Se toarnă soluţia în borcane şi se completează în primele ore în cazul în care scade un pic.

Sfatul şi experinţa nebucătarului. Partea artistică ţine de arta culinară, amatorii urmăresc în special gustul.

p.s Această reţetă garantează o murare rapidă 

TIPS-URI

1

gogonele pârguite, ardei iute (opţional)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogonele murate