Catina cu miere

de Criss in Sirop / Compot, 28 Sep 2011 | 10182 vizualizari

 

Despre catina ce as putea scrie ce nu s-a scris deja? Sunt sigura ca stiti deja ca e o bomba de sanatate. Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. Alte vitamine prezente in fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Betacarotenul – necesar ochilor se găseşte în cătina albă din belşug, (intr-un procent net superior celui din pulpa de morcov) iar prin vitamina E, numită şi “a tinereţii”, cătina albă este implicată în cele mai importante procese de regenerare din organism. Mai regasim celuloza, microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, etc. Efectele benefice ale acestei plante sunt cunoscute inca din antichitate, iar in prezent, de la catina se obtin urmatoarele produse: ceaiuri din fructe, muguri, frunze si chiar scoarta, siropuri de fructe, ulei de fructe. Acesta din urma este si cel mai valoros din punct de vedere medical.
Prin urmare, grabiti-va spre piata, cumparati catina si un borcan de miere si preparati un energizant, vitaminizant, imunostimulator natural pentru copilasii vostri si de ce nu si pentru voi?

 

INGREDIENTE

  • -miere
  • -fructe de catina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Catina cu miere:

Curatati si spalati bine catina, puneti-o intr-un borcan, turnati peste fructe mierea si lasati la macerat in frigider timp de 7 zile. Dupa care in fiecare dimineata luati cate o lingurita pe stomacul gol. 

TIPS-URI

1

Pe unele site-uri am citit ca se lasa la macerat 7 zile, pe altele doua saptamani, pe altele scrie ca nu e nevoie si ca se poate consuma imediat.

2

Se ia o lingurita in fiecare zi, pe stomacul gol si se mesteca fructele, pentru a sparge si semintele care sunt adevarata sursa de vitamine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Catina cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Lau 1

02.10.2011, 22:12

interesant

Criss 1

03.10.2011, 08:37

Inainte de toate, foarte sanatos.

susu 1

07.10.2011, 16:37

de acord cu tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Catina cu miere