Ceafa de porc cu legume la cuptor

de Sim0na in Porc, 23 Mar 2012 | 16109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata ceafa - 5 feliute potrivite
  • 1/2 tija praz
  • 1 ceapa potrivita
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 morcov mare
  • 3 cartofi
  • cimbru
  • busuioc
  • piper alb
  • sare
  • ardei iute pisat (peperoncino)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu legume la cuptor:

Bucata de ceafa am transat-o si am condimentat-o cu sare si piper. Am lasat la rece cca 1 ora.

Prazul l-am taiat rondele, ceapa julien, iar ardeiul bucati potrivit de mari. Am adaugat cimbru, busuioc, piper alb, sare si ardei iute uscat. Am pus ulei de masline si am amestecat. Am adaugat si morcovul taiat rondele, apoi am pus sucul de lamaie. Am adaugat si cartofii taiat bucati marisoare.

Bucatile de carne le-am pus intr-o tava in care am adaugat ulei, si am dat-o la cuptor ptr cca 30 minute, intorcand in aceasta perioada carnea.

Cand carnea s-a facut pe jumatate, am adaugat legumele. Dupa 20 minute am ridicat carnea deasupra si am mai lasat la cuptor pana s-au facut legumele, intorcand carnea si amestecand legumele.

Am servit alaturi de salata de sfecla rosie (dupa cum probabil ati vazut, este salata mea preferata!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc afumata pe pat de legume