Reteta traditionala de pomana porcului

de Denissa in Porc, 10 Dec 2012 | 36593 vizualizari

 

Reteta traditionala de pomana porcului
Ce poate fi mai bun decat niste carne de porc (crescut in curtea ta), carnati de casa muraturi si mamaliga?!?!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta traditionala de pomana porcului
  • 1 kg carne de porc mai impanata (cu grasime)
  • 1 carnat de casa (cam 500-750 gr)
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri de untura
  • o jumatate de cana de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta traditionala de pomana porcului:

Cum se prepara Reteta traditionala de pomana porcului

Carnea de porc se spala si se taie in bucati potrivite, se pune intr-un ceaun.

Se pune untura, usturoiul taiat mai grosier(sau lasat intreg), foile de dafin  si apa.

Se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda.

Cand carnea este pe jumatate facuta se pun carnatii taiati in bucati potrivite.

Se mai lasa cateva minute pe foc cu capacul pus pana se patrund si carnatii apoi capacul se da deoparte si se lasa sa se rumenesca.

Intre timp se pune apa la fiert pentru mamaliga cu sare si putin malai (asa stiu de la bunica).

Cand apa fierbe se pune malaiul in ploaie si se lasa la fiert cam 15-20 minute.

Dupa ce s-au rumenit carnea si carnatii se scot intr-un castron acompaniate de muraturi si mamaliga aburinda.

Pofta buna!

Recomandam si friptura de porc la cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta traditionala de pomana porcului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura din pulpa de porc la cuptor