Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi

de lucy2002 in Porc, 1 Feb 2020 | 5605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 felii de ceafa de porc
  • 200 ml suc de rosii
  • 100 ml ulei
  • 150 ml apa
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi:

Condimentam feliile de carne cu sare si piper.

Se curata usturoiul si se piseaza sau se da pe razatoarea mica.

Peste usturoi adugam sare si putin ulei si amestecam bine. Treptat adaugam restul de ulei apoi, adaugam sucul de rosii, apa si amestecam bine. Avem sosul gata.

Intr-un vas termorezistent adaugam jumatate din sos apoi punem feliile de ceafa condimentate iar deasupra adaugam restul de sos, acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200grade pentru o ora pana cand este patrunsa carnea. Scoatem folia de aluminiu si mai lasam 10 minute la cuptor.

Ca garnitura noi am folosit fasolea verde, voi puteti folosi garnitura preferata.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti folosi ce condimente va plac voua

2

in loc de rosii se poate folosi suc de rosii sau bulion

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu lutita