Ceafa de porc la gratar cu piure si sos de usturoi cu nucsoara

de Alexandra Burz in Mancaruri cu carne, 15 Ian 2014 | 5264 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 felii ceafa de porc fara os
  • 5-6 catei usturoi
  • 6-7 cartofi
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • smantana
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • boia de ardei dulce
  • ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la gratar cu piure si sos de usturoi cu nucsoara:

Ceafa se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la marinat aproximativ 30-40 minute

Curatam cartofii, ii spalam bine, taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare

Curatam usturoiul, il pisam, il frecam bine cu putina sare si ulei pana ajunge la o consistenta precum maioneza

Adaugam un varf de cutit de boia, un varf de cutit de nucsoara, amestecam bine, adaugam o lingurita de smantana, omogenizam si lasam la rece pana la servire

Incingem bine grillul, carnea o ungem cu putin ulei cu ajutorul unei pensule(eu am avut de silicon)

Punem carnea pe grillul incins si lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, cam 15 minute

Strecuram cartofii de apa fiarta, adaugam untul, laptele fierbinte si sare daca mai este nevoie

Se asambleaza frumos pe farfurii

 

POFTA BUNA!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la gratar cu piure si sos de usturoi cu nucsoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricaș de porc