Ceapa fripta

de yafa in Aperitive / Garnituri, 8 Sep 2010 | 7058 vizualizari

 

Oricat o fi ea de calorica, e tare bunuta!

 

INGREDIENTE

  • 250g de faina
  • 250ml de bere blonda( o cana de ceai)
  • 1-2 lingurite de vegeta(facultativ)
  • 1 lingurita de praf de chili sau paprica
  • 1 varf de lingurita de piper
  • 1 catel mare de usturoi
  • sare
  • 4 cepe mari
  • ulei pentru fript
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa fripta:

Amestecam faina cu vegeta, piperul, praful de chili si usturoiul sfaramat. Varsam berea si formam cu ajutorul telului un aparat asemanator celui de clatite, un pic mai gros. Amestecam bine pentru ca textura sa fie uniforma si fara cocoloase de faina.

Taiam ceapa in rondele nu foarte subtiri si le trecem prin maia. Cu ajutorul unei furculite  asezam rondelele de ceapa in uleiul incins unde vor ramane pana cand se rumenesc. Le scoatem din ulei si le asezam  pe hartie de menaj pentru a  se debarasa de surplusul de grasime.

Servim cu kechup iute sau ca garnitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa fripta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu ardei copti