Chai Masala

de Mitinita in Bauturi, 7 Dec 2010 | 6624 vizualizari

 

La noi incepe sa se faca cunoscut si chaiul indian.Eu am facut cunostinta cu el acum vreo sase ani si de atunci e ceaiul meu favorit.O sa gasiti mii si mii de retete,dar cum India este tara cu un trilion de condimente o sa gasiti diferite versiuni. Eu ce am altceva mai bun de facut decat sa incerc cat mai multe! Din pacate,sau din fericire,inca nu am gasit nici o reteta si sa zic:"Gata! Numai din asta am sa fac de acum incolo!" Mi-a placut sa gasesc o noua aroma in fiecare.Incercati si voi si nu o sa va para rau!
Nu uitati ca ghimbirul fiert prea indelungat face ceaiul sa fie iute.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucatica de ghimbir proaspat
  • 1 bucata de scortisoara (un stick,un bat)
  • 4 bucati de cardamon,putin crapat
  • 6 bucati cuisoare
  • 2 cani apa
  • 1 cana lapte
  • 2 1/2 lingurite de ceai negru
  • 2 linguri zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chai Masala:

Se pun toate ingredientele intr-o oala. Se dau la fiert la foc mic,dupa ce incepe sa fiarba se mai tine 2-3 minute. Pentru un ceai mai tare si mai iute se mai tin inca 2 -3 minute.

Da ceaiul deoparte si lasa-l sa se "odihneasca" vreo doua minute,apoi pune-l din nou pe foc pentru inca un minut.Pentru un ceai mai potent 2 minute. Se serveste fierbinte si poti presara putina scortisoara deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chai Masala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceai de catina