Chec cu dovleac

de cristina1985 in Prajituri, 24 Dec 2014 | 3280 vizualizari

 

Pentru masurarea ingredientelor se foloseste o cana de 250 ml. Iese un singur chec.

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt sau margarina
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1/2 cana zahar fin (115 g)
  • 1 ou
  • 1 lg miere
  • 3/4 cana piure dovleac (cam 500g)
  • 1 1/4 cana faina (140 g)
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • 1 lg amidon
  • 1/4 cana suc proaspat de portocale
  • putina scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac:

Se taie dovleacul in felii (se lasa cu coaja), se spala si se pun la cuptor 1 ora. Se intorc pe cealalta parte dupa 30 minute. Cand e gata se marunteste cu furculita sau cu blenderul aruncand coaja. Daca nu il lasati cu coaja la cuptor, se va intari marginea si veti arunca mai mult.

Se amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga oul si mierea. Separat se amesteca ingredientele uscate. Turnati jumatate din suc, piureul de dovleac si ingredientele uscate. Mixati bine. Adaugati restul si amestecati.

Se toarna compozitia intr-o tava de chec si se da la cuptor la foc mic , pentru 1 ora.Se verifica cu scobitoarea daca e gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu dovleac, mar copt si fructe goji