Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Adaugam ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Turnam laptele caldut, putin cate putin, apoi incorporam usor faina amestecata cu praful de copt si scortisoara. Marul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari sau se taie cubulete, dupa preferinta si se incorporeaza in aluat.
Compozitia se toarna intr-o tava de chec bine unsa cu unt si tapetata cu faina.
Crusta:
Se amesteca faina, cu zaharul ( de preferat pudra), scortisoara, nucsoara si nuca macinata. Punem si untul si repede repede framantam cu varful degetelor pana obtinem niste firimituri pe care le presaram deasupra alutului de chec.
Dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.
Caramel:
Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand a devenit lichid adaugam untul si frisca, cu atentie si omogenizam. Fierbem la foc mic pana se topeste zaharul si sosul s-a ingrosat. Se lasa la racit.
Checul rece se acopera cu un strat de caramel si se portioneaza.