Chec cu nuci si anason(de post)

de Rocsi in Prajituri, 6 Apr 2012 | 4473 vizualizari

 

Un chec simplu si cu o aroma deosebita!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana lapte de soia cu cacao
  • un sfert cana de ulei
  • jumatate cana de zahar
  • 1 steluta anason
  • 1 lingurita cacao
  • 1 varf de lingurita de ness praf
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • o mana de miez de nuca
  • circa 1 cana faina
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuci si anason(de post):

Intr-un bol punem laptele ,zaharul,uleiul si le frecam bine cu un tel pana se topeste zaharul. Adaugam praful de copt si coaja rasa de lamaie. Anasonul il taiem cu un cutit bucatele mici si il punem in bol,apoi punem si ness-ul. Incorporam faina ,treptat,iar la urma punem cacaua. Nucile le tocam cu un cutit si le incorporam in compozitie.

Luam o tava de chec(sub orice forma) ,o ungem bine cu margarina si o tapetam cu faina alba. Turnam compozitia in tava. Aceasta o introducem in cuptorul incins,la o temperatura potrivita. Il lasam pana este copt(35-45 de minute maxim). Cand este gata il scoatem,il lasam la racorit.

Il pudram cu zahar si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuci si anason(de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (26)

Rocsi 1

07.04.2012, 19:47

Multumesc Zamfira!!

jolygina 1

08.04.2012, 11:38

delicios

Rocsi 1

08.04.2012, 20:15

Joly

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]