Chec cu sirop de zahar

de carmen_daniela2006 in Prajituri, 24 Iun 2010 | 13849 vizualizari

 

Un chec spornic si usor de preparat.
Doar sa aveti grija sa folositi tavi cat mai mari, de cozonac, tavi intinse, altfel o sa dea peste tava

 

INGREDIENTE

  • oua 10 buc.
  • zahar  2 cani
  • faina 2 cani
  • ulei 9 linguri
  • apa 9 linguri
  • praf de copt 1 plic
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de rom sau vanilie, dupa preferinta
  • Zahar vanilat 1-2 plicuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu sirop de zahar:

Se pregateste forma de copt, se unge cu ulei si apoi se tapeteaza cu faina.

Albusurile se bat spuma, fara zahar, ca pentru bezea.

Zaharul cu 9 linguri de apa se pune pe foc si se obtine un sirop concentrat.

Galbenusurile si cele 9 linguri de ulei se omogenizeaza, se obtine o maioneza.

Peste albusurile batute spuma  bezea se toarna siropul de zahar cald, se amesteca, apoi galbenusurile,cele 2 cani de  faina la care s-a adaugat si praful de copt, coaja de lamaie, esenta rom/ vanilie, dupa preferinta.

Se poate opri putin din compozitie si se adauga cacao (optional), astfel putem avea un chec marmorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu sirop de zahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

izulika 1

24.06.2010, 12:41

mi-e poftaaa ce bine arata..

Rocsi 1

24.06.2010, 14:25

foarte bun asa cu sirop...am facut si eu o data un blat de tort si tot asa cu sirop si iesi tare frumos

silvi0ara 1

24.06.2010, 14:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat reteta de chec pufos si economic