Chec cu vișine

de elucubratiiculinare in Prajituri, 7 Sep 2012 | 4330 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 albușuri,
  • 1 cană zahăr,
  • 1 cană ulei,
  • 2 căni făină,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1/4 linguriță sare,
  • 1 cană vișine din dulceață (proaspete sau congelate).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu vișine:

Cernem făina cu praful de copt și sarea. Amestecăm albușurile de ou cu zahărul, le batem bine până obținem o spumă tare ce nu cade de pe tel (sau brațele mixerului). Adăugăm uleiul și amestecăm ușor până la omogenizare. Adăugăm amestecul de făină în ploaie și amestecăm ușor cu o lingură de jos în sus. Compoziția se pune într-o formă de chec unsă cu ulei. Vișinile se presară cu făină și se aranjează deasupra în tavă. Se coace la 180 grade C pentru 40-45 minute sau până trece testul cu scobitoarea. Se răstoarnă și se presară zahăr pudră.

Poftă bună!

PS: Eu iar am făcut tiramisu și am rămas cu multe albușuri :) În loc de albușuri puteți folosi 4 ouă mari (separăm albușurile de gălbenușuri, albușurile se bat separat și se adaugă ultimele în compoziție).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu vișine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -