Azi va propun o reteta de chec foarte buna pe care o puteti pregati cu orice fel de fructe. Imi place acest chec pentru ca iese foarte pufos, dar cu o consistenta usor umeda.
Ingredientele sunt masurate cu cana, o cana de 250 ml . Este important ca toate ingredientele sa le masurati cu aceeasi cana.
Ca la bucatarasi acasa
Incepem prin a face un sirop de zahar din 4 linguri de apa si o cana de zahar . Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic zaharul pana obtinem un sirop dens.
Lasam sa se raceasca .
Separam albusurile de galbenusuri
Galbenusurile le batem cu o furculita si incorporam in ele, rand pe rand, cate o lingura de ulei.
Albusurile le batem spuma tare cu putina sare. Cand albusurile sunt batute bine, adaugam in fir, siropul de zahar.
Apoi, adaugam galbenusurile, praful de copt si faina in ploaie. Omogenizam usor.
Intr-o tava de chec pe care am pus hartie de copt, turnam ¾ din compozitie. Presaram deasupra stafidele si visinele (eu am folosit visine congelate, dar se pot folosi visine din compot sau proaspete sau orice alt fel de fructe).
In compozitia ramasa, punem cacao si omogenizam. Pe mijlocul tavii de chec, turnam compozitia cu cacao si cu o scobitoare impungem usor.
Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Din aceasta compozitie, iese un chec inalt (cam 8 cm inaltime ), intr-o tava de 25 cm lungime.