Chec delicios cu capsune a la JulyCris

de JulyCris in Dulciuri, 10 Iun 2014 | 5027 vizualizari

 

Am facut niste inghetata si mi-au ramas albusurile. M-am tot gandit ce sa fac cu ele. Si am inventat pe loc o reteta care a iesit minunat si pe care vreau sa v-o impartasesc si voua.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 iaurt mic zuzu-natural
  • un pahar ulei gol de un deget(masura-paharul de iaurt)
  • 7 linguri faina
  • un praf de copt
  • esenta de migdale
  • capsune
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec delicios cu capsune a la JulyCris:

Albusurile le-am batut spuma tare. Am adaugat zaharul lingura cu lingura si am mixat bine pana s-a topit de tot.Am adaugat iaurtul si am mixat ca sa se omogenizeze bine compozitia. Am adaugat si uleiul,am omogenizat,apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am amestecat usor,de sus in jos pana s-a incorporat bine. Am pus cateva picaturi de esenta de migdale.

Intr-o tava de chec tapetata cu harie de copt,am pus pe fundul tavii capsune spalate si taiate in patru. Deasupra am turnat compozitia,dar am mai oprit putina. Peste compozitia din tava,am pus iar capsune. Compozitia oprita am amestecat-o cu sirop de capsune(o jumatate de ceasca),am amestecat bine si am turnat-o deasupra. Am dat la cuptorul preincalzit pana a trecut testul scobitorii. L-am lasat sa se raceasca,apoi l-am rasutrnat pe o tava cu sus-ul in jos.

Intre timp,cat checul era la cuptor,din 10 capsune am preparat rapid o dulceata. Am pus capsunele pe foc cu zahar si le-am lasat sa fiarba cam 30 de minute.La final am adaugat coaja de portocala rasa. Aceasta compozitie am pus-o peste chec si am ornat cu topping de ciocolata.

TIPS-URI

1

Daca aveti dulceata de capsune,o puteti folosi fara sa mai fie nevoie sa faceti alta pt decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec delicios cu capsune a la JulyCris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]