Chec fluturas

de reisnaor_2006 in Prajituri, 25 Mar 2014 | 3363 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua,
  • zahar-300 gr,
  • ulei -75 ml,
  • lapte -75 ml ,
  • faina -300 gr,
  • 1 plic praf de copt,
  • cacao 75 gr,
  • 1 esenta vanile,
  • 1 esenta rom.

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec fluturas:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine. Treptat se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste tot zaharul. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albus, apoi se adauga laptele si uleiul, se amesteca bine. La final se pune faina cernuta si praful de copt, se amesteca  usor compozitia cu o paleta de jos in sus.

Se imparte compozitia in doua, in prima se pune esenta de vanilie si se toarna intr-o tava rotunda.

In restul compozitiei se pune cacaoa dizolvata in 2 linguri de lapte si esenta de rom si se adauga  peste cealalata ,cu paleta facem forma de fluture si surplusul se trage inauntru cand este in cuptor. Se introduce tava in cuptorul bine incalzit la 180 de grade si se coace 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec fluturas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]