Chec in doua culori

de lacrimioara in Dulciuri, 5 Dec 2010 | 7649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 17 linguri faina,
  • 1/2 praf de copt,
  • 1 varf cutit sare,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 2 lingurite esenta de rom.

Pentru crema de cacao avem nevoie de

  • 60 grame unt,
  • 1 lingura lapte,
  • 1 lingura zahar si 2 linguri pline de cacao(eu am pus trei si tot nu a iesit destul de colorat ,cacaua nu a fost neagra).

Pentru ornat, asta e optional -2 linguri frisca lichida si o ciocolata.

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in doua culori:

Albusurile le batem spuma cu zaharul si sarea,adaugam galbenusurile pe rand,apoi  faina amestecata cu praful de copt amestecam bine pana la omogenizare, dupa care impartim compozitia in 2 pt ca intr-una o sa punem crema de cacao.

Crema de cacao o facem asa: punem toate ingredientele la foc si lasam pana se ingroasa, o luam de pe foc si lasam sa se raceasca,

dupa ce s-a racit o punem intr-una din compozitii si amestecam bine.Tapetam o tava pt chec cu putin unt si putina faina dupa care punem compozitia  o lingura cu cacao una alba si tot asa pana le terminam

il punem la copt la 180 grade 45 minute,

dupa ce s-a copt lasam la racit si pana se raceste facem glazura :punem ciocolata cu frisca la foc mic pana ce se topeste ciocolata, o luam de pe foc si turnam peste chec pe toata suprafata lasam la racit undeva la rece si taiem a doua zi sau dupa ce se intareste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

onuta 1

06.12.2010, 23:44

foarte gustos chec si aratos. la mine se intampla ceva, de cateva zile nu reusesc sa salvez pozele , nu merg postate

tanyapatap 1

07.12.2010, 11:27

MIUTA 1

08.12.2010, 22:12

vai ce bunatate ai tu aici,super 5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf din albusuri, cu stafide