Chec "patru sferturi"

de micki in Prajituri, 14 Oct 2009 | 17399 vizualizari

 

Cred ca va intrebati de ce "patru sferturi"...nu e nimik deosebit,se numeste asa doar din simplu motiv ca este preparata din patru ingrendiente(oua,unt,zahar si faina) toate in aceeasi cantitate.Deci procedam astfel:cantarim 4 oua medii care in general cantaresc in jur de 200 grame,apoi cantarim si celelalte ingrediente asa incat sa avem 200 grame de zahar,200 grame de unt si 200 grame de faina.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua (200 gr)
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • esenta de vanilie (optional)
  • un praf de sare
  • 2 lg de cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "patru sferturi":

Se separa albusurile de galbenusuri....albusurile se bat spuma cu un praf de sare...

Untul si zaharul se mixeaza impreuna pana devin o crema fina,apoi se adauga galbenusurile,si se amesteca bine.

Cu o lingura se incorporeaza si faina care o trecem prin sita,iar la urma albusurile ,amestecand de jos in sus .

Acest aluat il impartim in 2 parti egale...una o lasam asa,iar in cealalta adaugam 2 lg de cacao.

Pregatim o forma de chec ,o tapatam cu hartie de copt,apoi cu ajutorul unei bucati de carton impartim tava in doua....intr-o parte punem o parte din aluatul alb iar in cealalta o parte din aluatul cu cacao.Apoi facem un alt strat invers decat celalalt de dedesubt.

Scoatem cartonul si dam la cuptor la 190 grade pentru circa 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "patru sferturi"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]