Chec rapid in doua culori

de Anastasia in Dulciuri, 22 Feb 2010 | 10892 vizualizari

 

Facuse Miha un chec daunazi, si mi sa facut o pofta ca n-am putut rezista si am facut si eu unul rapid :))

 

INGREDIENTE

  • 100gr. faina
  • 4 oua mari
  • 1lingura cacao ( 15gr.)
  • 120 grame zahar ( eu am pus 100)
  • 2 plicuri de zahar vanilat 
  • 1 praf de copt
  • 1 mana de stafide
  • 1 lingura  seminte de mac    
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec rapid in doua culori:

     * Ungeti o tava pentru chec cu unt si o infainati

    * Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema

    * Adaugati faina cernuta cu praful de copt in trei rate de fiecare data ,incorporando incet, incet cu o spatula de lemn

    * Adaugati stafidele si mai amestecati odata pana le incorporati la fel de atent ca pe faina

    * Impartiti compozitia in doua parti egale si in una din ele adaugati o lingura cu cacao cernuta plina cu varf, o incorporati si pe ea cu o spatula de lemn

    * Turnati in tava compozitia fara cacao si peste ea turnati-o pe cea cu cacao, luati o furculita si treceti prin compozitie imitand  o mizscare spiralata pe lungumea formei

    * Pudrati checul cu mac

    * Dati checul la cuptor  pe raftul din mijloc la 180 de grade C ( cuptor preaincalzit ) pentru 35 de minute

 

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec rapid in doua culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]