Este simplu facut pentru mic dejun spre a fi mancat cu laptic.
Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine.
Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul si se adauga in castron si se mixeaza bine.
Se adauga si zaharul vanilat si se omogenizeaza.
Rezulta un aluat moale care curge.
Se tapeteaza 2 tavi de chec cu ulei si faina.
Se toana aproape tot aluatul in cele doua tavi pastrand putin aluat.
Aluatul pastrat se amesteca cu cacaoa si stafidele si se pune in fiecare tava.
Se trece cu o scobitoare in zig zag pe suprafata tavilor pentru a forma un model.
Se introduce in cuptor 30-35 minute.
Se face testul cu scobitoarea.
Cand sunt frumos rumeniti se scot si se lasa la racit 10 minute.
Se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.
Se poate orna cu zahar pudra sau glazura daca va place.
Eu l-am lasat simplu ca merge mai bine cu laptic.
Pofta Buna!
1
Se poate pune si nuci, rahat sau fructe confiate.
2
Daca se pune ulei de masline seamana foarte mult cu cel mancat in Grecia.