Cheesecake de capsuni

de cristinne in Torturi, 21 Iun 2011 | 4524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml smantana dulce pt frisca;
  • 1 pachet de biscuiti petit beurre (140gr)
  • 75 grame unt
  • 500 gr capsuni;
  • 150gr zahar brun ;
  • 1 zahar vanilat;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de capsuni:

Facem un blat din biscuiti sfarmati si amestecati cu unt topit. Se pune in forma detasabila si se da la cuptor (pt cine vrea mai crocant) pt 10minute (sau se lasa asa usor moale, fara sa mai fie pus la cuptor ). Se scoate si se lasa la racit.

Se bate frisca lichida . Se bate separat zaharul vanilat cu zaharul brun (eu l-am rasnitat (pudra) ca sa se topeasca mai repede, asa fac la toate prajiturile) cu branza mascarpone. Se adauga apoi si frisca in prealabil batuta bine. Se obtine un amestec destul de consistent si pufos.

Am spalat capsunile si am pastrat jumatate la frigider pudrate cu zahar ca sa isi lase nitel sirop si jumatate le-am amestecat cu nitel zahar si le-am dat intr-un clocot ca si cum as fi facut un jeleu- dulceata de capsune. Se lasa la racit. Se aseaza in forma detasabila deasupra blatului acest jeleu rece de capsune. Apoi se aseaza tot mixul de crema de mai sus si se niveleaza . Deasupra am adaugat capsunile  ramase frumos aranjate.

Siropul care s-a lasat  de la capsune, l-am pus pe foc impreuna cu un plic de gelatina si conform instructiunilor de pe pachet  am facut acest jeleu pe care l-am turnat in fir subtire caldut peste capsunile intregi ornate. Se da la rece cateva ore si abia dupa, se scoate inelul detasabil de la forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de capsuni