Cheesecake de ciocolata

de Doralinda in Torturi, 8 Iun 2013 | 3726 vizualizari

 

De ce nu si cu ciocolata?! Minunat a iesit! Iar combinatia cu capsuni si frunze de menta, e nemaipomenita, se potriveste perfect!!!!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr biscuiti digestivi macinati
  • 30 gr unt topit
  • 500 gr branza crema (gen philadelfia)
  • 50 gr zahar
  • 5 foi de gelatina
  • 200 ml smantana usor batatuta cu mixerul
  • 250 gr ciocolata ptr topit
  • cateva capsuni ptr decor
  • cateva frunze de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de ciocolata:

Amestecati intr-un vas biscuitii (care in prealabil i-ati macinat in blender) cu untul si si intindeti apoi intr-o forma cu diametrul 20 cm. Puneti foile de gelatina intr-un vas cu apa rece la inmuiat apoi stoarceti de apa si amestecati gelatina cu 3-4 linguri de apa fiarta. Bateti la mixer crema de branza cu zaharul, adaugati apoi gelatina topita si smantana batuta.

Puneti si ciocolata topita si mai amestecati pana se omogenizeaza. Intindeti crema peste stratul de biscuiti si puneti tortul in frigider ptr cca 4 ore.

Dupa ce s-a racit bine, treceti un cutit de jur imprejurul tavii(e indicat sa folositi un cerc fara fund, si sa asezati stratul de biscuiti direct pe o tava ca atunci cand desfaceti, sa va ramana frumos, ptr ca nu veti putea muta tortul apoi!) si scoateti cercul.

Decorati cu jumatati de capsuni si frunzulite de menta.

TIPS-URI

1

Eu nu am avut aceasta branza si am inlocuit cu jumatate de cantitate mascarpone si jumatate cu o branza crema mai acrisoara. Da un gust minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
,,After eight" Cheesecake