Chesecake american cu fructe de padure

de cristinne in Torturi, 17 Mar 2012 | 7705 vizualizari

 

E prima data cand fac varianta asta dar este absolut delicios!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr crema de branza;
  • 250 gr branza dulce proaspata de vaci;
  • 200 ml smantana dulce;
  • 1 vanilie;
  • 150 gr zahar brun;
  • 2 oua;
  • coaja rasa de lamaie;
  • o mana de fructe de padure
  • 150 gr biscuiti petit beurre;
  • 100 gr unt topit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chesecake american cu fructe de padure:

Se face blatul de biscuite din biscutii sfarmati si untul topit.  Se pun in forma si se batatoreste. Se pun intr-un vas toate ingredientele (mai putin fructele)  si se baga blenderul in ele. Este incredibil de usoara reteta. Dupa cateva minute de blenduit, pana totul arata ca o crema fina lichida, se aseaza peste blatul de biscuiti. Se introduce la cuptorul preincalzit la foc f mic (140-150 grade) timp de 50-60 de minute pana observam ca marginile tartei sunt aurii maro insa mijlocul este usor gelatinos. Atuni se opreste focul si se lasa la racit in cuptor cu usa eventual crapata ca sa evitam craparea tartei. Dupa racire, se pun deasupra fructele de padure (iarna am doar congelate si decongelate dupa) si se pudreaza cu zahar. Se baga la frigider pt cateva ore si se consuma rece. Este divin gustul!

TIPS-URI

1

pt a nu crapa tarta in cuptor, daca aveti un cuptor care coace cam haotic, se introduce forma de tarta si intr-o tava cu apa putina pt a se coace/face a la bain marin , iar deasupra eventual se pune si o folie de aluminiu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chesecake american cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]