Chifle cu surprize

de Merisor in Piine, 19 Noi 2015 | 3748 vizualizari

 

Daca tot pregatesc dimineata sandwich-uri pentru pachetelele de la serviciu si in numar mare, m-am gandit sa le prepar si altfel.
Asa ca am introdus ingredientele pentru sandwich-uri, in chifle pufoase si frumoase.
Au iesit tare bune si au avut un mare efect asupra celor care le-au savurat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 750 g faina
  • 150 branza telemea
  • 150 unt
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri garant pentru aluaturi dospite
  • Pentru umplut:
  • 2 oua fierte
  • 1 ardei capia
  • 50 g masline
  • 3 carnaciori
  • 100 g sunca presata
  • Pentru uns:
  • ketchup
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita lapte
  • chimen
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu surprize:

Pentru aluat, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel putin o ora inainte de demararea procesului tehnologic.

Cernem faina si o punem intr-un bol, impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite.

Facem o adancitura la mijlocul fainii si punem acolo untul moale amestecat cu branza data pe razatoare, adaugam si oul si diluam totul cu lapte caldut, apoi incepem sa incorporam faina, turnand treptat laptele.

Framantam un aluat destul de vartos, pe care il lasam la odihnit 15 minute, timp in care isi va mari consistent volumul.

Pentru umplutura, taiem ingredientele in cuburi, respectiv rondele. Ouale le vom fierbe tari, iar maslinele le desamburim.

Impartim aluatul in bilute pe care le intindelm sub forma rotunda pe masa de lucru, le ungem cu ketchup si asezam la mijlocul lor, ingredientele de umplutura impartite uniform.

Adunam marginile aluatullui peste ingrediente si formam chiflele pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea de aluat neted, in sus.

Le mai lasam 5-6 minute la odihnit, apoi le ungem cu ou diluat cu lapte si presaram chimen peste ele.

Coacem chiflele pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

TIPS-URI

1

Nu vom pune toata cantitatea de faina, specificata intr-o reteta, de la inceput in vas, pentru ca nu vom sti la fix necesarul, acesta depinde de consistenta celorlalte ingrediente folosite.

2

Chiflele se pot gratina si cu cascaval, pe final de coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu surprize" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

CarmenBlue 1

22.11.2015, 15:47

Excelenta idee!

RuxyRux 1

24.11.2015, 15:47

Imi plac mult Merisor bun

Merisor 1

24.11.2015, 19:08

Pup, Ruxule drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu ciuperci si branza