Chiftele cu cartofi la cuptor

de oanapl in Curcan, 28 Iul 2017 | 5645 vizualizari

 

Aceasta reteta delicioasa am imprumutat-o de la d-na Gicuta Porceanu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi mici
  • pentru chiftele:
  • 500 g carne tocata de curcan
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • vegeta
  • boia
  • sare
  • piper
  • cateva fire de marar si patrunjel tocat
  • pentru sos:
  • 2 linguri cu smantana (fermentata)
  • 1 lingura cu pasta de tomate
  • 1 lingurita cu mustar
  • boia
  • sare
  • piper
  • un pahar de apa
  • 2 linguri de ulei pentru uns tava
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu cartofi la cuptor:

Chiftele: peste carnea tocata, adaugi ceapa spalata si curatata data pe razatoarea cu orificii mici. Adaugi si restul ingredientelor, omogenizezi si lasi deoparte pana pregatesti cartofii.

Cureti cartofii si ii speli. 
Ungi o tava cu cele 2 linguri de ulei si formezi chiftelutele cu mainile umezite in apa. Le asezi in tava impreuna cu cartofii. Acoperi tava cu folie de aluminiu si o dai la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35 de minute, la foc potrivit. 

Sos: amesteci toate ingredientele si condimentezi cu boia, sare si piper. 

Scoti tava din cuptor, indepartezi folia de aluminiu si torni sosul. Pensulezi chiftelutele si cartofii cu sos si dai din nou tava la cuptor pentru 20 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curcan cu ceapă şi sos cu piure