Chiftele cu dovlecei

de kamy in Mancaruri de legume, 4 Oct 2011 | 5950 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 2 ling.susan
  • 2-3 ling.pesmet
  • 1 capatana usturoi(sau mai putin,depinde de gusturi)
  • frunze de patrunjel sau/si marar
  • sare,piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu dovlecei:

Dovleceii ii radem pe razatoarea mare,presaram sare si ii lasam deoparte,10 min

Ceapa o taiem pestisori si o calim in putin ulei,dupa care adaugam morcovul ras fin si mai lasam sa se caleasca putin.Lasam sa se raceasca.

Cartofii ii radem fin si ii stoarcem bine.

Stoarcem bine dovlecelul,punem ceapa si morcovul scurse bine de ulei,cartofii, pesmetul,susanul,usturoiul zdrobit ca ptr.mujdei,sare,piper,verdeata si ouale batute bine.Amestecam bine,si mai adaugam pesmet sau putina faina daca ni se pare compozitia prea moale.

Formam niste bile pe care le dam prin pesmet,le aplatizam(sa se coaca bine in interior)si le prajim in ulei incins.

Noi le servim cu sos de hrean.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

daca in timp ce coacem chiftelele,compozitia se mai inmoaie,mai adaugati pesmet sau faina si amestecati bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

pe 18.08 la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de dovlecel