Chiftele cu legume si sos

de amalia01 in Porc, 7 Sep 2014 | 3428 vizualizari

 

Si fiindca a sosit anotimpul legumelor de tot felul, ce spuneti de niste chiftele ?

 

INGREDIENTE

  • a. CHIFTELE
  • - 1 ou
  • - 500 gr carne tocata amestec
  • - 1/2 ardei gras
  • - 1 morcov mic
  • - 3 catei usturoi
  • - 1 lingura patrunjel verde
  • - 1 dovlecel mic
  • - sare, piper ,dupa gust
  • - 2 linguri de pesmet
  • b. SOS
  • - 1 ceapa
  • - 2-3 catei usturoi
  • - 500 ml bulion
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - 2 rondele de ardei iute
  • - sare,dupa gust
  • - 1 fir de patrunjel verde
  • - 1 lingurita de miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu legume si sos:

a. CHIFTELE

- Ardeiul si morcovul ,curatati si spalati,ii tocam cubulete ; Dovlecelul il curatam si il dam pe razatoare; Usturoiul il pisam; Punem carnea intr-un vas adaugam dovlecelul, legumele taiate ,oul crud ,usturoiul pisat , patrunjelul tocat ,sare si piper dupa gust; Framantam bine si adaugam pesmetul;

Formam  chiftelute rotunde si le prajim in ulei incins.

b.SOS

Ceapa si usturoiul le curatam si le dam pe razatoarea fina ; Incingem 2 linguri ulei de masline si calim ceapa si usturoiul 1 minut; Turnam  bulionul, adaugam  ardeiul iute taiat marunt si lasam sa fiarba circa 10-15 minute pana se mai ingroasa sosul un pic. Asezonam cu sare dupa gust si adaugam patrunjelul tocat;

- Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca apoi adaugam mierea si amestecam incet.

Servim chiftelutele cu sosul picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu legume si sos" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in sos dulce-acrisor